Wat is er nou fijner dan een sjaal te hebben die tijdens het fietsen door de regen of storm niet vervelend in je nek kriebelt? Een sjaal die je, als het buiten koud is, heerlijk warm houdt? En een sjaal die zo mooi en zacht is dat je hem ook binnen om wilt houden? Wij vinden dat heel fijn. Maar wat als je nou niet zo’n sjaal hebt? Het zal immers af en toe koud zijn en blijven regenen door het jaar heen. 

De oplossing is: Alpacawol, een van de meest exclusieve wolsoorten!

Wij vertellen je haarfijn waarom alpacawol fijn is om te hebben:

1. De alpaca is van zichzelf super schattig;
Alpaca’s zijn een soort lama’s maar dan heel zacht en schattig. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zijn tegenwoordig heel populair. Dit komt waarschijnlijk omdat ze zo knuffelbaar zijn. In Nederland kun je nu ook naar boerderijen waar je kunt wandelen en knuffelen met een alpaca. Gelukkig kun je er ook gewoon voor kiezen om een sjaal of plaid van alpacawol te nemen als er geen alpaca’s in de buurt zijn. 

2. Het is van zichzelf een superzachte stof;
Wat is er nou lekkerder dan een zachte sjaal om je nek? En hoe zacht is zacht? Zo zacht als een alpaca!

3. Alpacawol is hypoallergeen;
Het bevat, in tegenstelling tot schapenwol, geen lanoline. Lanoline is de allergene substantie waar velen allergisch voor zijn. Met alpacawol krijg je dus geen last van allergische reacties. 

4. Het is heerlijk warm door de holle vezel;
Alpaca’s hebben zich ontwikkeld om zichzelf te beschermen tegen extreme temperaturen, zowel warm als koud. Door de holle vezel isoleert het erg goed, en is dus fijn warm wanneer het koud is maar ook luchtig wanneer het warm is. Daarnaast zorgt de holle vezel er ook voor dat de wol lekker licht is. 

5. Deze wol prikt niet;
Het is erg vervelend wanneer een sjaal in je nek kriebelt. Alpacawol prikt niet en is daarom éxtra comfortabel.

6. De wol is vuil- en waterafstotend;
Voortaan zal het dus (bijna) niet erg zijn als het slecht weer is. Dus kom maar op met die regen!

7. Alpacawol is simpelweg super kwaliteit, en staat daar ook bekend om;
Hoe fijn is het om een sjaal te hebben die jaren meegaat.. Lekker duurzaam dus! Precies, dat dachten wij ook, super fijn!

8. Alpacawol komt voor in 52 natuurlijke kleuren, dus keuze zat!.
Er zijn genoeg kleuren die je kunt kiezen voor een leuke sjaal. En heb je toch keuzestress, dan kun je een andere kleur kiezen voor een plaid of muts.

Wie wordt er nou niet blij na het lezen van deze voordelen?! Wij in ieder geval wel! Ben jij nu ook enthousiast? Neem dan een kijkje bij onze plaids, sjaals en accessoires!